top of page

Slaapkamer inrichten? Met deze tips lukt dat je zeker!

De slaapkamer is een plek waar heel wat uren worden gespendeerd door ons. Daarom is het juist zo belangrijk dat je een plek creëert waar je je heerlijk kunt ontspannen. Met onze tips kun je jouw slaapkamer inrichten tot een sfeervolle en rustige plek. Hier kun je na een lange dag heerlijk relaxen en energie opdoen!Kies zorgvuldig je kleuren uit

Rust creëer je niet alleen met meubels of accessoires, maar vooral met kleurgebruik. Rustige kleuren zijn bijvoorbeeld bruin, gebroken wit, zandkleur of andere diepe tinten. Pas alles op elkaar aan voor een mooi geheel!


Maak gebruik van natuurlijke materialen

Het type materiaal dat je kiest voor meubels en accessoires is van groot belang. Dit bepaalt namelijk de sfeer van je slaapkamer. Natuurlijke materialen hebben een zachte uitstraling wat goed bij een rustige kamer past. Zorg er daarnaast ook voor dat je niet te veel tierelantijntjes inkoopt, maar kies enkele statement accessoires. Zo wordt jouw slaapkamer niet te druk, maar wel super gaaf.


Werk met laagjes en ronde vormen

Wil jij een hotellook creëren en een heerlijk bed waar je met een grote sprong op neer wil ploffen? Gebruik dan laagjes! Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van grote en mooie sierkussens, een zacht kleed op de grond en een grof gebreide deken op je bed. Zo oogt je bed een stuk warmer en sfeervoller. Maak ook gebruik van ronde vormen. Deze organische rondingen zorgen namelijk voor meer sereniteit. Dit kan een mooie ronde vaas zijn voor op je kast.


Voeg wat groen toe aan je kamer

Met planten geef je de kamer kleur en sfeer. Een ander pluspunt is dat planten de lucht zuiveren en dat is voor deze dagen zeker niet overbodig. Wat ook warmte uitstraalt zijn gedroogde takken en bladeren. Dit kan een speelse toevoeging bieden aan je slaapkamer.Kies de juiste verlichting

De juiste verlichting is super belangrijk om de juiste sfeer te kunnen creëren. Denk van tevoren na wat voor functie het licht moet hebben. Als je bijvoorbeeld veel werkt in je slaapkamer, dan kun je het beste kiezen voor een functionele lamp die genoeg licht verspreidt. Als je dit niet doet dan is de uitstraling van je lamp belangrijker dan de functionaliteit. Denk hier dus goed over na! Een laatste tip die wij mee willen geven is maak eventueel gebruik van dimmers, hiermee kun je de sfeer bepalen.

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page